Saatiin peruutuspaikka seuran järkkäämään koulutukseen, ja onneksi saatiinkin.
Mehän oltiin kesällä myös Rannikon treeneissä, mutta silloin tuntui että ei oikein saatu paljoa irti kun koira sikaili ja jouduttiin hinkkaamaan jotain keppien sisään menoa. Nyt meininki oli ihan eri, koira toimi tosi hyvin ja saatiin hirmuisesti irti näistä treeneistä.

Tehtiin kutakuinkin tämän näköistä rataa http://i37.tinypic.com/j67w2v.jpg
Mittasuhteet saattaa heittää vähän sinne sun tänne mutta jokseenkin noin.

Aluksi tutustuttiin rataan ihan normaalisti, ja sitten käytiin läpi erilaisia vaihtoehtoja yhdessä. Siinä rupesi ajattelemaan ihan oikeasti sitä että mikä on nopein tapa, mitä se koira näkee ja mihin menee.

Meidän vuoro oli kolmantena ja Demi oli ihan hyvässä vireessä. Alku tehtiin vaan niin että työnsin koiran oikealla kädellä takaakiertoon, otin vasemmalla vastaan ja samalla liikuin sivuittain jotta nelosella olisi helppo työntää taakse. Ensin tämä ei onnistunut, en liikkunut tarpeeksi sivulle, jäin vähän jälkeen ja koira hyppäsi nelosen suoraan. Uusi yritys ja nyt sujui hyvin. Nelosella heitin koiran takaakiertoon, liikuin oikealle ja sitten eteenpäin samalla kuitenkin oikealla kädellä näyttäen että yli. Ja kun koira laskeutui hypyltä oli helppo vain vaihtaa kättä (koira tavallaan kiersi selän takaa) ja päästä näin paremmalle puolelle jatkoa ajatelleen (eli radan "sisäpuolelle"). Seiskan jälkeen putki oli ihan lähellä, ja koska Demi hyppää tosi pitkälle sen ei tarvinnut ottaa kuin askel ennen putkea. Sinne putkeenhan tuo ampaisi sellaset kymmenen kertaa. Aluksi jäin melko kauas koska en ajatellut sen sinne putkeen menevän. Noh, sitten todettiin että mun pitäis olla lähellä jolloin koira on paremmin hanskassa. Mä en tiedä mitä mä oikein tein, ensin juoksin sinne hypylle niin kuin oli käsketty, mutta rupesin siinä jotain peruuttelemaan kasihyppyä kohti. Tämän saman jutun tein varmaan kolmesti, jotenkin kun sitä on nyt kokoajan patistettu liikkumaan eikä seisoskelemaan ei vaan osannut jäädä siihen. Silloinkin kun itse jäin seisomaan ja tietysti samalla otin koiraa haltuun, se meni sinne putkeen. Sitten tehtiin niin että otin jo ennen estettä koiraa tosi vahvasti haltuun ja tein valssin jotta saan heitettyä koiran kasille. Tämä toimi ihan jees, vähän se lenkitti vielä putken suuntaan. Otettiin uudestaan ja vielä vahvemmin koira haltuun. Nyt pelitti tosi hyvin.
Kasin jälkeen valssi, heitin koiran putkelle ja ehdin tosi hyvin kympille. Esteellä 11 sain Demin kääntymään tosi hyvin, eikä siinä 12-13 mitään ongelmaa. Puomilla koira vähän sikaili. Olen ruvennut nyt vaatimaan siltä pysähtymistä takajalat kontaktilla ja etujalat maassa. Treeneissä ne on toiminut nyt tosi hyvin mutta nyt jostais syystä ei.. Pari kertaa puomi toistettiin ja kontaktit meni ihan ok. Puomin jälkeen valssi, lähetys putkeen ja taas ennen keppejä valssi.
Demi pujottelee tosi kivasti ja itsenäisesti kepit aina loppuun saakka joten tein niin että lähetin kepeille ja menin vastaanottamaan sitä putken ja hyppyjen väliin. 18 jälkeen persjättö ennen kuin koira on laskeutunut, jolloin sen sai tosi kivasti esteelle 19 ilman mitään ylimääräisiä kaarroksia yms. Kahellakympillä Demi käänty taas tosi kivasti ja lopetettiin esteelle 21 kun en viittinyt enään puomia ottaa niiden kontaktien takia.

Lopussa koitettiin myös alkua sylkkärin kanssa. Eli kakkosella sylkkäri ja nelossa pakkovalssi. Hypyt kolme ja neljä olivat oikeasti hieman "alempana" mitä kuvassa, eli sylkkärillä heitto kakkoselle, persjättö kolmosen jälkeen ja siitä pääsi kätevästi neloselle tekemään pakkovalssia. Ajallisesti tai sujuvuudeltaan se ei ollut parempi tai huonompi kuin ensimmäinen vaihtoehto mutta mun mielestä se sopi meille paremmin.
Katottiin kanssa vähän mun sylkkäriä, saisin vähän pidempään pitää koiraa hallussa ennen kuin päästän hypylle. Näin koira kääntyy jo ennen hyppyä hieman, ja siitä tulee sujuvampi sekä nopeampi kuin että koiran pitäisi kääntyä hypyn jälkeen.

Kokonaisuudessaan ihan hirmu hyvä treeni, paljon hyvä vinkkejä ja ajattelemisen aihetta saatiin.