Viikonloppu vietettiin melkein kokonaan agilityn parissa.
Lauantaina oli Timo Rannikon koulutus ja fysioterapeutti Riina Kellman-Raunion luento agilitykoiran lihashuollosta.

Rannikon koulutuksessa rata näytti tältä. Nyt seuraa melko yksityiskohtaista selostusta, lähinnä mua itsenäni varten. :D

1244395946_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensin tutustuttiin rataan, jonka jälkeen Rannikko kertoi koiran kannalta sujuvimmat vaihtoehdot.
Monien vaihtoehtojen jälkeen päädyin menemään kakkosen oikealle puolelle, ja sitten valssi, kolmoshyppy ja läheytys kepeille. Ei mennyt ihan putkeen se, yleensähän Demi hakee kepit ihan hyvin, nyt ei millään. Monen toiston jälkeen saatiin homma viimein sujumaan. Ei se vieläkään hakenyt yhtä hyvin kepeille kuin normaalisti, mutta saatiin se kumminkin sujumaan. Keppien jälkeen heitin koiran takaakiertoon, valssasin, lähetin koiran kutoselle ja pingoin niin kovaa kun jaloista pääsi, jotta ehtisin valssaamaan ennen kasia niin etten sotkisi koiran linjaa. Ehdin kyllä, mutta olis se tuollaisenkin kulman osaaminen ihan mukava juttu. Välin 8-9-10-11 vein itse ihan turhan lepsusti, koska tiedän että se hakee sinne vaikka lähettäisin vähän kauempaa. Kuten mulle on moneen kertaan yritetty päähän takoa, jos juoksen mukana vauhti on kovempi.
Väli 12-13 välistävedolla, niin että pysyin itse radan "sisäpuolella". Keinulta putkeen vientiä ajattelin aluksi niin että irtoan edelle jotta pääsen lähettämään sen helposti putkeen (kumminkin niin ettei mene väärään päähän :p). Keinu(kaan) ei vaan oikein onnistunut itsenäisesti, joten päädyin valssaamaan keinun jälkeen ja siitä kääntämään sen putkeen.
Välille 16-17-18-19 Rannikko suositteli vasenta puolta (eli siis sitä millä puolella on myös kutoshyppy), ja vaikka tiesin 19 putkikulman olevan vaikea päätin kokeilla. Eipä onnistunut, ei ihmekkään koska tuommoisia kulmia ollaan treenattu viimeksi ehkä viime kesänä ("normaalioloissa" olisin valinnut toisen puolen jolloin putkikulmakin olisi helpompi mutta koiralle epäselvempi = 17 hypyltä takaisin kääntyessä se olisi nähnyt putken väärän pään). Treenattiin sitä sitten muutama kerta niin että laitettiin nami putken alkuun ja lähetin sen sinne. Hyvin lähti sujumaan ja saatiin 16-17-19 onnistumaan hyvin. Siitä sitten mieletöntä vauhtia ottamaan koira vastaan jotta se ei menisi houkuttelevalle 16 hypylle. Siitä aalle, putkeen ja jälleen kerran mieletöntä vauhtia ottamaan koira vastaan ja puomille. :D
Saatiin vielä radan jälkeen palautetta, mun pitäisi mm. ottaa tiukemmin koira halttun ja mukaan, mutta sitten joissain kohdissa taas antaa tehdä itse.

Hieman jäi harmittamaan se että Demi ei ollu ihan parhaimillaan.. Oltas varmasti saatu enempi irti jos ei olis tarvinnu hioa jotain keppien sisäänmenoa.


Tänään olin töissä seuran epiksissä, ja kisattiin sitten samalla. Ainoa tavoite oli onnistuneet kontaktit. Keppikulma sattui vielä sellaiseksi että kaikkein sopivin vaihtoehto olisi takaaleikkaus joten sitähän sitten kokeiltiin. Ratapiirrosta ei ole, mutta rata oli suht vaikea. Kontaktit oli tosi nätit, ja se keppien takaaleikkauskin onnistu! Taisin kumminkin innostua asiasta pikkasen liikaa jonka takia suusta pääsi aikamoinen kehymisryöppy, se tietysti hämmensi Demiä ja ennen viimeistä keppiväliä se lähti pois ja katsoi että mitäs toi urpo nyt sekoilee :D Loppu rata menikin sitten ihan persiilleen, mutta ei haittaa yhtään, treenaamaanhan sinne mentiin!
Jos vielä uskaltais ottaa ne keppien takaaleikkaukset kisaradoillekkin niin kisaaminen helpottuisi.

Ilmottauduttiin nyt sitten 24.6 Porvoon iltakisoihin. Siellä nyt on myös hyppäri jolle ilmosin, vaikka meillä on jo se hyppärinolla. Toivotaan että noustais jo agiradalla :D