Elokuun lopussa kisattiin yksi startti Hyvinkään agikisoissa. Maksikolmosissa oli vain 14 osallistujaa! Hyvät saumat siis palkintopallille ja sertiinkin. Rata vaan meni aivan persiilleen eikä homma toiminut alkuunkaan.
Tuli mieleen ykkösluokan radat kun koira painelee semmosilla kierroksilla että... Kepit D aloitti väärältä puolelta, huoh. Varmaan sen jollakin tavalla itse aiheutin mutta fiilis siihen tekemiseen laski, kyllä se ne kepit osaa. Lisäksi jossain kohdassa tuli rima alas. Muuten joo ihan jees menoa, kaarrokset vaan valui enemmän kuin laki saallii ja jotenkin oli kokoajan fiilis että kohta se lähtee lapasesta.
Nyt on kolmosten radat menneet niin hyvin että tuli vähän puun takaa nyt tämäkin. Mutta näitä tulee, ei voi mitään.

Syyskuun alussa siirryttiin taas Hyvinkään koiraurheilukeskukseen treenaamaan. Maanantaina oli ekat treenit siellä. Rata näytti tältä.

Rata sujui ihan hyvin, väli 8-10 vaan tuotti hieman ongelmia. Mä ite jäin vaan seisoskelemaan ja kattelemaan että joo tuolta se koira nyt tulee enkä oikeastaan ohjannut ollenkaan. Lisää liikettä pitäisi saada, ja antaa sille koiralle tilaa. Kyllä se osaa. Sitä sitten jankattiin, ja loppua kohden se sujuikin ihan hyvin. Vaikeuksia tuotti myös se että Demille riittää ihan pienikin ele siitä että hyppy mentäisiinkin väärältä puolelta, joten kiirehtiä ei saanut.
Muut kohdat ihan hyvin, mietin keppien jälkeisiä hyppyjä että koira ei tulisi jalkoihin tai itse hidastaisi sen vauhtia. Päädyin irtoamaan paljon eteen ja valssaamaan sitten, jolloin kohta menikin oikein sujuvasti. Kontaktit hyvin, siellä oli palkka odottamassa.

Nyt tänä talvena toimin myös apukoulutusohjaajana keskiviikkoisin. Oikein mukavaa ja mielenkiintoista puuhaa. Normaalisti olen vain 17-18, mutta viime keskiviikkona olin poikkeuksellisesti myös 19-20. Siinä välissä olevassa ryhmässä oli tilaa joten päästin silloinkin treenaamaan Demin kanssa.
Yksi treeni näytti tältä.

Ihan perus tuollainen hyppy-putkitreeni. Ensin treenattiin tuota valkoisilla palloilla merkittyä rataa. Väli 4-5 sylkkärillä, samoin 8-9. Oikealla kädellä tehtynä (väli 4-5) sujui hyvin, mutta vasemmalla se ei vaan onnistu. Pohdittiin sitä sitten, ja koska tuo lukee mun kroppaa niin älyttömän herkästi niin mietittiin mitä mä itse teen. Aluksi en jättänyt tarpeeksi tilaa koiralle, muutettiin ja meni vähän paremmin mutta ei silti onnistunut. Mä ite lähdin liian aikaisin liikkeelle jolloin koira tietysti tulkitsi että mennäänkin eteenpäin. Kun mä sitten lopuksi jätin koiralle tarpeeksi tilaa, maltoin odottaa ja hallitsin oman kroppani se alkoi sujua. Loistavaa.
Otettiin myös takaaleikkaustreeniä (mustat numerot), joka kohdassa siis takaaleikattiin. Hyvinhän se sujui muuten, mutta nuo putket.. Kun koira pinkoo jäin itse tietysti jälkeen ja se oli tietysti pinkomassa väärään päähän putkea. Aluksi mä käänsin liian ajossa jolloin koira ei mennyt lainkaan putkeen ja sitten liian myöhässä.. Ite sitten pistin vähän tassua toisen eteen ja homma lähti ihan hyvin rullaamaan. Jossain välissä otettiin myös parit jaakotukset ja ne sujuivat oikein hyvin.
Toisella puolella kenttää oli myös vähän kontaktitreeniä ja ne sujui kaikki ihan mukavasti. Lisäksi otettiin myös parit kepit. Takaaleikkauksia ja eteen irtoamista. Kaikki sujui hyvin. Lopuksi vielä yksi juoksusuora edellisellä radalla, kunnon revityspalkka ja loppulenkille.

Kivasti päästiin pienessä ryhmässä treenaamaan ja vaikka treenattiinkin paljon niin koira jaksoi tosi hyvin loppuun asti.