Saatiimpa tuossa kaverini Marian kanssa oikea neronleimaus ja lähdettiin Vantaalle epiksiin. Matka sinne oli jo aikamoinen kokemus sinällään.. Noustiin Tikkurilassa bussiin, pakkauduttiin sinne ja hädintuskin mahduttiin seisomaan, istumisesta nyt puhumattakaan. Oltiin siinä Marian kanssa vähän eksyksissä että missän meidän nyt pitäisi jäädä pois.. Bussiin oli myös saapunut hesarin toimittaja sekä kuvaaja. No, hesariinhan me sitten päädyttiin oikein kuvan kera.
Osattinhan me sitten jotenkuten nousta pois oikealla pysäkillä, kiitos vain neuvojille.
Lopulta me löydettiin ihan kisapaikkakin, ja eikun treenaamaan. Maria vähän autteli puomin kontakteilla, ja ne rupesikin sujumaan yllättävän hyvin. Se ottaa kumminkin paljon apuja multa iteltäni, joten nyt sitten panostetaan siihen itsenäiseen suorittamiseen, pääasia nyt kumminkin saada ne varmoiksi. A-estettä me ei ennen rataa juurikaan treenattu koska ne oli mennyt jo niin hyvin muualla. Me sitten lähdettiin ensin mölliradalle kilpailun ulkopuolisena jotta saataisiin niitä kontakteja treenattua kisatilanteessa. Mua nyt hävettää myöntää että me ei saatu mölliradalta puhdasta! Nojoo, se oli yksi rima jossa ohjasin hieman huonosti ettei koira saanut suoristettua itseään. Puomin kontakti ihan jees, ite vähän mokasin kun menin antamaan sille liikaa apuja vaikka osaisikin sen jo vähemmillä avuilla. Aa sitten ihan täydellisesti, käsky tuli oikeassa kohdassa ja koira otti sen hienosti. Möllejä oli hirmunen määrä joten siinä sivussa käytiin ottamassa vielä muutaman toistot kontakteilla ja keppejäkin vähän katottiin. Aivan tajuttoman hitaat. Liian hitaat. Kun ite vedätän koiraa vauhtia tulee mielettömästi lisää mutta heti kun käsi ei ole niin loikka-loikka-loikka mennään kepit.. Ollaan saatu vähän sellaista vinkkiä että laitettaisiin namilautasta keppien loppuun ja joku avustaja sinne. Tämä nopeutti kyllä hieman mutta vedätys toimii silti paaaljon paremmin. Tähän voisi joku vaikka heittää jotain vinkkiä.
Kilpailevien rata olikin sitten niiin huono kun olla ja voi. Kaarrokset oli mielettömän isoja, ja se hemmetti loikkasi aan kontaktin! Videolta sitten näki että mun käskyt tuli aivan liian ajoissa. No ensimmäisen loikan jäleen vaan uudestaan, käsky tuli taas liian ajoissa ja loikkasi toisenkin... Aan alla meni putki jonka takia joutui ite menemään tosi kaukana, no kolmannella kerralla mä sitten hyppäsin sen putken yli, käskykin tuli ajoissa, koira otti ja palkka siitä. Puomilla sitten ite mokasin ihan täysin, en antanut sen suorittaa itsenäisesti.. no otti kuitenkin ja palkkasin. Loppuun sitten mielettömät kaarrokset ja maaliin. Ei hyvä. Tämän jälkeen mentiin sitten vähän esteille niin että Maria otti kuvia ja me sitten mentiin esteitä. Kontaktit otti hyvin, kerran aalta tuli semmonen nipinnapin kontakti ja mähän paiskasin piskin takas siihen kontaktille ja tämän jälkeen tietoakaan mistään yli hyppimisestä.
Ihan kivasti saatiin kontakteja treenittyä ja varmasti saadaan ne kuntoon.